Plugin: Yoast SEO

På redigeringssiden for både indlæg og sider findes nederst en boks kaldet “Yoast SEO”, og det er her det foregår. Du bør gennemgå alle dine forskellige “sider” og redigere deres SEO via denne boks (“indlæg” er måske mindre vigtige, men man kan gøre det, hvis man har tid).

I SEO-boksen under fanen “Generel” styrer man Googles søgeresultater. De to nederste felter i SEO-boksen hedder “SEO-titel” og “Meta beskrivelse” – start med at udfylde dem. Til sidst udfylder du feltet “Fokus søgeord/sætning”:

  1. “SEO-titel”: Her skriver du den overskrift, siden skal have i en Google-søgning. Den behøver ikke være helt det samme som sidens “rigtige” titel. Dvs. udnyt meget gerne, at du i stedet for f.eks. bare “Klavertimer” kan skrive “Klavertimer af Jens Jensen” eller “Klavertimer i klassisk og rytmisk musik” osv. – det giver flere søgeord. Yoast SEO anbefaler minimum 40 tegn og maksimum 70 tegn. Maksimum advarer den selv om, og det er den vigtigste at overholde af de to tegngrænser, da Google kynisk bare skærer alt over 70 tegn væk.
  2. “Meta beskrivelse”: Her er det også vigtigt at overholde tegngrænsen, og igen bliver du advaret af pluginnet, hvis der er for mange tegn. Reglerne er:
    1. Få så mange typiske søgeord med i beskrivelsen.
    2. Skriv dem så tidligt som muligt i teksten, da folk sjældent læser det til ende.
    3. Undgå at skrive det samme som “SEO-titlen” igen, da det er jo allerede står ovenfor. Så skriv f.eks. dit navn i alle sidernes titler, og lad være med det i beskrivelserne – så er der mere plads til andre ord (undtagelse fra denne regel nr. 3 følger i punktet nedenfor).
  3. “Fokus søgeord / sætning”: Her skal stå ét ord eller én hel sætning, som indgår i både titlen og beskrivelsen. Den fejl, mange ofte begår her, er at skrive en lang række keywords efter hinanden. Det, der står i dette felt, skal indgå i sin helhed i både titlen og beskrivelsen. Dvs. at f.eks. “klavertimer musik noder jens jensen” er et dårligt bud, da der ikke står den præcise liste af ord i den rækkefølge (dvs. i sin helhed) i titlen og beskrivelsen. Her er det altså bedre bare at skrive “Klavertimer” igen. Hermed også undtagelsen fra regel 3 ovenfor om ikke at skrive det samme ord i titel og beskrivelse. Dit fokus-søgeord skal indgå i både titel og beskrivelse, men bør også være det eneste, der går igen i begge disse to.

Når du har udfyldt SEO-boksen skal du gemme siden. Når siden er gemt (og først da, da SEO lige skal registrere dine opdateringer) skal du gå tilbage til SEO-boksen og vælge fanen “Side Analyse”. Her viser pluginnet, hvor godt du har klaret det med signalfarver (rød, gul, grøn), så der kan man lige eftertjekke, om man har overholdt det hele.